Goda muffins!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av recept som jag bakar ganska ofta. Det är choklad- och vaniljmuffins och de är fantastiskt goda och även enkla att göra. De blir nästan lite kladdkakekänsla över dem, och sådant älskar jag. Jag gillar när det är kladdigt och krämigt. Jag brukar slänga ihop sådana här om jag ska få besök till exempel, för det är ingredienser som man oftast har hemma och det går snabbt att göra. Och det blir himmelskt gott. Mina vänner älskar när jag bjuder på nybakt när de kommer och hälsar på.

Choklad- och vaniljmuffins (12 st)

• 100 g rumsvarmt smör
• 2 ägg
• 3 dl socker
• 1,5 dl mjöl
• 1 msk vaniljsocker
• 1 krm salt
• 2,5 msk kakao

1. Börja med att blanda ägg, socker, mjöl, smör och salt i en bunke.
2. Häll över hälften av smeten i en annan bunke.
3. Blanda i kakao i den ena bunken och vaniljsocker i den andra.
4. Börja med att klicka ut vaniljsmeten i formarna. Ta sedan chokladsmeten och klicka ut över vaniljsmeten.
5. Blanda lite i formen med en gaffel för att skapa ett fint mönster.
6. Grädda i 175 grader i ca 13-14 minuter (eller tills de är klara, men kom ihåg att de ska vara lite kladdiga).
7. Ät och njut!

Jag brukar använda mig av mellanstora och stadiga formar. Aluminiumformar är ett bra tips för att få muffinsen att hålla formen. Man kan också ha en speciell muffinsplåt där man stoppar ner formarna i plåten så att de behåller formen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *