Motocross

Som jag har nämnt tidigare så tycker jag om att åka cross. Jag har en Honda 450 årsmodell -12 som jag brummar runt på när jag har möjlighet. Jag kör mest på crossbanan i Ockelbo, men det händer också att jag tar mig till andra ställen. Det är ju roligt att variera sig lite, och det är också bra att köra på olika banor för träningens skull eftersom man lätt blir van med en bana om man alltid kör samma. När jag kör en ny bana eller en bana som jag inte kör så ofta så får både huvudet och kroppen anstränga sig lite extra.

Jag gillar också att titta på cross och följer serierna i USA med spänning. Favoritåkaren är Eli Tomac som, precis som jag, kör Honda. Han har en riktigt skön åkstil och han är en duktig åkare som ofta är med och slåss där framme.

Tyvärr är ju cross-säsongen här i Sverige ganska kort, och den blir kortare ju längre upp i landet man bor. Så det blir inte så mycket crossåkning som jag skulle önska, men jag försöker att köra minst varannan vecka på sommaren. Helst varje vecka eller ännu bättre två gånger per vecka, men ibland är det svårt att hitta tiden mellan jobb och annat som ska göras. Och så är det ju ganska väderberoende också. Jag kör inte gärna när det regnar eller har regnat mycket. Det blir så kladdigt då.

Jag har aldrig tävlat eller så utan jag kör bara för att det är roligt och för att det är bra träning. Och så är det ju roligt att meka med hojen också! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *