Ner till sörlänningarna

Jag var nere söderöver förra veckan, i Stockholm. Inte av någon direkt anledning utan bara för att jag helt enkelt hade fyra dagar i rad ledigt – torsdag, fredag, lördag och söndag – så jag bestämde mig för att göra en liten resa. Så jag tog helt enkelt bilen och körde söderut, utan att egentligen ha planerat någonting. Jag brukar inte vara så jätteimpulsiv annars men jag antar att jag fick ett ryck eller någonting. Hursomhelst, jag spenderade några dagar där nere, strosade runt i Uppsala och Stockholm och lite sådant (och besökte kungshögarna i Gamla Uppsala på vägen ner). Rätt så trevligt faktiskt. En storstad skulle jag aldrig kunna tänka mig att bo i, men att besöka dem då och då har jag ingenting emot, tvärtom.

En liten olycka
Det blev några riktigt roliga och trevliga dagar men en liten olycka gick inte att undvika. Under fredagen när jag körde lite söder om Stockholm så drabbades jag av ett stenskott. Ingen jättekatastrof och om jag varit hemma så skulle jag nog kunnat fixa det. Men nu befann jag mig ju långt från hemmabasen, så det var bara att leta upp en bilverkstad (känns alltid lite surt att behöva göra när man ju själv är utbildad bilmekaniker). Jag hittade Ryds glas i Södertälje som specialiserat sig på just stenskott och skador på bilrutor. Nog för att jag skulle kunnat fixa det själv med rätt verktyg men jag måste erkänna att de verkligen kunde sina saker. Det blir ju så när man specialiserar sig på en sak, och Ryds glas kan verkligen det där med bilglas!

Hem igen
Men stenskottet lyckades inte på något sätt förstöra min resa och jag hade roligt alla dagarna tills det var dags att åka hem igen på söndag eftermiddag, trött men glad. Jag brukar inte vara så här spontan annars men kanske borde jag prova på det lite mer. En bil är ju frihet och det borde jag nog utnyttja mer än jag gör. Men nästa gång tror jag resan kommer gå västerut, mot Dalarna till. Jag tror jag ska börja utforska Sverige lite närmare. Lingbo i all ära, men det finns en del annat att upptäcka i vårt avlånga land!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *