Plask i trädgården

Jag har fortfarande inget hus, men drömmen växer sig allt starkare, och det är inte bara huset i sig utan även trädgården. Det finns så många spännande och roliga saker man kan göra med sin trädgård. I alla fall om man har tid, ork och lust och det har jag ju. Det enda som saknas är det där huset, men det kommer att komma – förr eller senare. Kompisen som jag berättat om tidigare, han som bytte ut fönstren i kåken, har en riktigt trevlig trädgård, där kronjuvelen är en damm, en anlagd sådan. Den ser väldigt fin ut och bättre än en naturlig damm skulle göra.

Att man kunde bygga sina egna dammar och liknande i trädgården det visste jag sedan tidigare. Men nu har jag också fått ett hum om hur mycket som faktiskt krävs. Det går definitivt inte att bara gräva ett hål och sedan ta fram vattenslangen. För att vattnet inte ska försvinna så krävs en dammduk som håller det på plats till exempel, men det är inte allt. Eftersom vattnet i den konstgjorda dammen inte rör sig och inte byts ut så ofta så kommer det att bli väldigt smutsigt snabbt. För att hålla den ren krävs en pump och ett filter som kan få bort alla löv och annat som faller i den. Det är någonting som jag inte alls tänkt på tidigare.

Vattenfall?
Men det är inte pumpar och dukar som lockar med en konstgjord dam, utan allt annat roligt som man kan göra med den. Belysning, fontäner och liknande spännande saker. Sådant gillar jag skarpt och när jag äntligen skaffar mitt hus så är en damm prioritet numero uno. Det kommer att ta ett tag och kosta en del, men det kommer det definitivt vara värt. Jag har redan börjat kolla på dammtillbehör hos Wexthuset, och det är så extremt inspirerande att se alla spännande saker som finns att köpa. Det kommer nog att bli mer än en dam, med exempelvis ett litet vattenfall. Hmmm. Mitt hus kommer nog att komma att behöva en rätt så stor trädgård… Men jag nöjer mig bara med det bästa!

Riktigt så här fin damm kommer jag nog inte att få. Men det är målet!
Riktigt så här fin damm kommer jag nog inte att få. Men det är målet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *