Prins-hysteri

Nu har det visserligen lugnat ner sig lite eftersom det var fem år sedan som kronprinsessan Victoria gifte sig med den personliga tränaren Daniel Westling, men fortfarande råder det prins-hysteri i Ockelbo. Prins Daniel, som han numera tilltalas, är ju uppvuxen i Ockelbo. Visst är det roligt att vi (jag säger vi eftersom Lingbo inte ligger långt från Ockelbo) har fått en prins, men jag tycker ändå att man försöker mjölka det här lite väl mycket. Det pratas om att ”sätta orten på kartan” och liknande uttryck, och visst är väl det viktigt, men inte till vilket pris som helst.

Nu är ju orten i alla fall på kartan, för jag tror att det är få som inte känner till att prins Daniel kommer från Ockelbo, men jag kan personligen känna att jag inte vill att mina hemtrakter ska vara kända enbart för att en viss person kommer härifrån. Däremot tycker jag att det är väldigt roligt att Victoria valde en vanlig Svensson (om man nu får kalla Daniel för det) som sin make istället för någon kunglighet. Jag tror att svenska folket får en mer positiv bild av kungahuset när de ser att även ”vanliga” människor kan ha en plats där.

Men prins-hysteri eller inte – det är alltid roligt när det händer något, och då speciellt något som gör människor glada. Och kungligheterna verkar ju göra många glada. Här kan man till exempel se hur det såg ut en gång när prins Daniel och kronprinsessan Victoria anlände till Ockelbo med tåg och välkomnades av folket: http://www.expressen.se/tv/nyheter/kungligt/har-kommer-victoria-och-daniel-till-ockelbo/ 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *