Ska jag skaffa katt?

Jag har funderat lite på att skaffa katt. Det vore trevligt med lite sällskap i lägenheten. Egentligen skulle jag nog helst vilja ha en hund, men jag känner att jag inte har tiden till det. Jag jobbar ju heltid och jag tycker inte att man ska lämna en hund ensam så länge även om man kan gå hem och rasta den. Och så har jag ju andra fritidsintressen som crossen till exempel, så jag har helt enkelt inga bra möjligheter att ha hund.

En katt vill förstås också ha sällskap, men den behöver inte rastas utomhus och den är mer självständig. Om man dessutom kan lösa det så att den kan gå in och ut som den vill även när jag inte är hemma så tror jag inte att det skulle gå någon nöd på den. Dessutom tror jag att det är enklare att skaffa kattvakt än att skaffa hundvakt om man ska ut och resa. Egentligen har jag lite blandade känslor kring att ha utekatt eftersom jag vill kunna skydda min katt mot att bli överkörd osv, men å andra sidan så tycker jag att katter ska få vara fria.

Jag gillar katter och det finns ju ganska många sådana som behöver nya hem. Jag skulle gärna ta en från ett katthem, för då gör man ju samtidigt en god gärning. Men jag har inte bestämt mig än. Det är ett beslut som tål att tänkas på. Det är ju trots allt ett stort ansvar man tar på sig när man skaffar ett djur, och jag tänker inte skaffa något om jag inte vet att jag kan ge det ett bra liv hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *