Varför blir vi bara tjockare?

Det här är kanske en av de största samhällsfrågorna som vi inte riktigt har tagit på allvar än. Om man ser till vad det är som har ihjäl oss i största grad, världen över, så är det hjärt- och kärlsjukdomar. Det här är sjukdomar som många gånger blir effekter av att människor är alldeles för tunga och tjocka och äter alldeles för onyttigt. Det är med andra ord ett massivt problem, och inte något som man kan gå runt och acceptera; det kommer helt enkelt aldrig att vara hälsosamt att vara riktigt tjock, oavsett hur mycket vi än tycker att det är fel att säga så.

Läs denna artikel!

Fetma är en snabbare väg till graven
Nu ska det visserligen sägas att det är långt ifrån alla som befinner sig i den yttersta problemzonen, de som diagnostiseras med fetma. Det är däremot många som är överviktiga, och undersökningar visar att det är ungefär hälften av den svenska befolkningen som är överviktig, vilket internationellt sett är ganska lite i den utvecklade världen. Men att antalet ökar i alla grupper är en alarmerande trend, och gör att många människor utsätter sig för onödiga risker, risker som inte behöver finnas där.

Problemet beror på att vi bor i den utvecklade delen av världen, där tillgången på mat (och framför allt onyttig mat) är stor. Att vi dessutom har gått mot en allt större sektor i samhället där vi rör betydligt mindre på oss gör att den här effekten kommer som ett brev på posten. Mer matätande och mer stillasittande gör att vi blir tyngre. Men som alltid med problem med övervikt och fetma så finns det hopp. Det finns alltid en möjlighet att förändra sitt liv och gå ner kilon istället för att lägga på sig dem. Det är en resa som jag själv har gjort, och det har varit en resa som jag är mycket stolt över.

Förändringen är nyckeln
Det är inte mycket som behöver till för att du ska nå en förändring. Det är små steg som behövs tas, och även om de är svåra så är det alltid bara små steg. Varje litet steg är nämligen ett steg åt rätt håll och dessa steg blir efter ett tag väldigt många. Stegen som du då har tagit visar dig hur långt du har nått i din egen utveckling, och det är just det som är grejen; det är din utveckling, inte någon annans och du kontrollerar den.

Genom att i det här läget börja tänka på rörelse, vila och samtidigt kost så kan det vara bra att starta kostintaget med någon form av multivitaminer. Vilka du ska ta beror på vem du är, men det ger dig oavsett en bra grund för att ta dig vidare. Genom dina unika multivitaminer ger du kroppen en tjuvstart till ett nytt liv där du kommer att må bättre, känna dig piggare och samtidigt gå ner i vikt.

Det finns många bra sidor och butiker som kan erbjuda dig en rad olika multivitaminer, och som dessutom har än mer att erbjuda för den goda hälsans skull. Vitapost är den nätbutiken som jag använde mig av när jag inledde min resa, och än idag fortsätter jag att beställa produkter därifrån eftersom att de har ett utbud av många olika bra kosttillskott. Jag är tacksam för sidan, eftersom den har varit en viktig nyckel i min egen utveckling mot ett sundare liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *